fbpx

Välj rätt bänkskiva

Välj rätt kantprofil

När du beställer stenskivor till köket är det mycket viktigt att välja rätt kantbearbetning. Det finns olika kantbearbetningar att välja på, och till stenskivor med olika tjocklekar och stilar passar olika kantprofiler.

Fasad kant är den populäraste kantprofilen. Det betyder att det finns en smal, upp till 2 mm bred fas både på översidan och på undersidan och själva kanten är slipad. Stenskivor med fasad kant passar i ett modernt hem och denna kantprofil passar till olika tjocka stenskivor.

Antik kantprofil kan väljas till en stenskiva som är minst 30 mm tjock. Denna kantprofil passar bäst i ett hem som är inrett i gammal klassisk stil.

En limmad kant väljs oftast för att spara pengar eller minska stenskivans vikt. Det går att  tillverka stenskivan av ett lätt material och limma på en kant som imiterar en mer massiv sten. Vi erbjuder även halvrunda och runda kantprofiler för att anpassa stenskivan till hemmets stil och övriga inredning.

Kantprofil är en viktig detalj. Välj noga och kontakta gärna vår kundservice om du har ytterligare frågor.

Fasad

Rundfasad

Halvrund

Rund

Antik

Limmad kant

Fasad 15mm

Välj rätt hörnbearbetning

När du har valt ut kantprofilen är det också viktigt att tänka på bearbetning av stenskivans yttre och inre hörn. Det är möjligt att välja radie på ytterhörn så vinkeln inte är för skarp och det passar ihop med hemmets design. Du kan också välja olika radier på olika innerhörn för att ge ditt kök ett unikt utseende.

Man brukar vanligtvis ha runda innerhörn pga materialets egenskaper och runda ytterhörn på köksöar och bord för att undvika skador på stenskivan, men framförallt för att människor inte skulle skada sig.

Om det är svårt att veta vilken hörnradie man ska välja, hjälper vårt team dig gärna. Våra mättekniker går igenom alla detaljer för att uppnå bästa möjliga resultat. Tveka inte att ta kontakt med vår kundtjänst om du har ytterligare frågor.

Rundat hörn (0-100mm)

Rundat hörn (101-300mm)

Rundat hörn (R> 300mm)

Innerhörn (0-100mm)

Innerhörn (101-300mm)

Innerhörn (R>300mm)

Kökstyp

Rak

Hörna

Rak med köksö

Hörna med köksö

Köksö

U-formad

U-formad med köksö

Hål för diskho

Övermonterad

Infälld

Underlimmad

Underfräst

Hål för spishäll

Övermonterad

Infälld

Vattenspår