fbpx

Technistone – den slitstarka och vackra stenen

Technistone som till sin huvuddel består av kvarts har använts i mer än 50 år. Den upptäcktes och blev snabbt populär till bänkskivor på grund av sin slitstarka karaktär. Technistone består till 93 procent av naturligt material så som mineraler och 7 procent bindnings-medel. Procenten kan variera lite beroende från vart man köper sin Technistone kvarts.

Technistone-Noble-Pro-Storm_Kitchen

Vart kan man använda Technistone?

Kvarts är en sten till många användningsområden på grund av dess vackra yta och hårda material. Den är väldigt populär som bänkskiva då dess perfekta uppbyggnad är vattenbeständig och naturlig fläck och syrabeständigt. En bänkskiva av kvarts står emot kaffe, apelsinjuice bra och får inte missfärgningar om fläcken torkas upp i rimlig tid. Kan även användas som bänkskiva i badrum och som väggbeklädning då den inte är porös och släpper igenom fukt om den används rätt.

 

Varför välja Technistone?

Technistone har många användningsområden med lång livslängd och lång hållbarhet. Den har en unik design där ingen bänkskiva är lik den andra men den har samma karakteristiska drag och därför är den lätt att använda som väggbeklädnad där flera plattor ska matcha varandra. Den är reptålig och enkel att underhålla. Kvart sägs vara ett av de tåligaste och hårdaste mineralerna som finns och kräver ingen ytbehandling som många andra bänkskivor av sten kräver. Man kan få kvarts i flera färger, mönster och texturer. Detta är en av den vanligaste bänkskivan för den som vill ha minimalt med underhåll men något att tänka på är att vid rengöring använda en fuktig trasa och ett milt rengöringsmedel.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Most Popular

Categories

On Key

Related Posts