fbpx

Silestone – Det perfekta valet för inomhusytor!

Kvarts som är resterna av jordens behandling av sandsten, den har utsatts för värme och blivit sammanpressad under över hundratusentals år i jordskorpan. Kvarts har använts sedan länge av människan men det var för cirka 50 år sedan som man kom på att använda det till hushåll i form av bänkskiva.  Silestones kvartkomposit är gjord av mer än 90 procent kvarts vilket gör den väldigt tålig.

Silestone - Eternal Et Noir kitchen

Silestone kvartskomposit

Man kan få Silestones kvartkomposit i mer än 80 färger och en mängd olika strukturer. Färgerna går att få i många toner eller vitt om man vill ha det. Materialet är motståndskraftigt mot fläckar och man kan använda det till att skära på direkt då det är lätt att göra rent kvartsen med en trasa och neutralt diskmedel. Det enda man ska tänka på är att kniven kan ta skada då kvartsen är mycket hård. Kvarts är utan tvekan en, av de starkaste mineralerna som finns.

 

Vart och varför använda Silestone?

Man kan använda Silestone kvartskomposit till badrumsbänkskivor, väggbeklädnader, köksbänkskivor, bordsskivor och balustrader. Dess färg är ljusbeständig och enhetlig och ytan är vattenbeständig. Då kvarts är ett starkt material är ytan extremt reptålig och anses ha lång livslängd och bra hållbarhet.  Om du vill kan du ställa kastruller och stekpannor direkt på bänkskivan utan att den tar skada av värmen eller blir repad. Kvarts är en vacker bänkskiva som kan kosta lite extra men det är den värd då det väger upp i minimalt med underhåll och dess långa hållbarhet

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Most Popular

Categories

On Key

Related Posts