fbpx

Quarella

Kvarts är en mycket vacker sten som uppstår från att sandsten under flera hundratusentals år utsätts för tryck och värme under jordens yta. Kvarts är ett av de hårdaste materialen i världen och alltså ett mycket tåligt alternativ i valet av bänkskiva. Kolla gärna in vårt stora utbud av kvartskomposit för att hitta en variant som faller dig i smaken.

Filter

Materials
Priser
kr -
Färg

BESTÄLL DIN BÄNKSKIVA I KVARTS FRÅN OSS

Kvartskomposit består till 93 % av naturliga mineraler och 7 % bindningsmedel. Dess porfria yta gör den mycket motståndskraftig mot både värme, kyla, yttre tryck och vätskor. Eftersom den är porfri kan inte vätska absorberas av stenen och man behöver därför inte oroa sig för vattenfläckar eller dylikt. Att kvarts är en extremt hård sten gör också att den är mycket reptålig. Du behöver inte heller tänka på att använda underlägg till varma kastruller och stekpannor.

KVARTS – EN VACKER BÄNKSKIVA

För att få en önskad färgton och konsistens på kvartskomposit tillsätter man toningsfärger. Vi kan därför erbjuda en mängd olika färger och varianter på våra kvartsskivor, allt för att du ska hitta en som passar din smak och stil. 

MINIMALT MED UNDERHÅLL

Som du säkert redan har förstått finns det många fördelar med att välja en bänkskiva i kvarts. En av de främsta fördelarna är kanske ändå hur lättskött det är. Med det sagt är det fortfarande viktigt att du tar hand om din kvartsskiva eftersom det kan förlänga livslängden på bänkskivan avsevärt. Eftersom bänkskivorna är den del av köket som är mest utsatt för slitage är det viktigt att sköta om dem lite extra. Eftersom kvartsen inte absorberar vätska behöver du inte impregnera den. Fläckar som kommer av starkare produkter tvättar du enkelt bort med ett pH-neutralt diskmedel som skrubbas in i fläcken med en tvättsvamp. Tvätta därefter med vatten och en mikrofibertrasa.

SERVICE OCH LEVERANS

Att du som kund är nöjd är vår största prioritet och något vi arbetar med på flera olika sätt:

  • Vi levererar direkt från tillverkare
  • Vi väljer alltid sten med bästa kvalitet för dig
  • Snabb service och snabb leverans
  • Lång garanti för både produkten och tjänsten