Kalksten

Kalkstenens unika utseende har blivit mycket populär på senare år. Det är en sober och elegant sten som passar bra för den som vill ha en mer naturinspirerad känsla i hemmet. Kalkstenen är en porös sten som kräver lite extra underhåll för att hållas fin över tid, men tar man hand om den har man en klassisk och tidlös bänkskiva att njuta av under många år framöver.

Filter

Materials
Priser
kr -
Färg

Visar alla 2 resultat

KALKSTEN – PORÖS OCH EXKLUSIV

Kalkstenen är en porös sten vilket gör att den är mer benägen att suga åt sig av vätskor. På grund av detta är det en sten som kräver lite extra omsorg. 

Tar du hand om din kalksten håller den sig dock fin länge och du kan njuta av den exklusiva känslan som kalksten förmedlar. Vill du ha en tidlös och smakfull bänkskiva bör du satsa på kalksten.  

TA HAND OM DIN KALKSTENSBÄNKSKIVA

På grund av kalkstenens porösa yta absorberar den vätskor, fett och syra snabbare än hårdare stenar. För att undvika ovälkomna fläckar är det viktigt att man torkar upp vätskor och matspill snabbt innan det hinner absorberas av stenen. 

Var lite extra försiktig med spill från t.ex. citrusfrukter, vin, kolsyra, vinäger och liknande produkter, de förstör ytan och polishen minskar. Även fläckar från fett och olja behöver torkas upp snabbt eftersom de annars tränger in i stenen. 

För daglig rengöring går det bra att använda en våt microfiberduk. Därtill kan det vara bra att se till så att man inte använder ett rengöringsmedel med för lågt pH-värde eftersom det är surt och därmed kan skada ytan.