fbpx

Kalksten

Kalkstenens unika utseende har blivit mycket populär på senare år. Det är en sober och elegant sten som passar bra för den som vill ha en mer naturinspirerad känsla i hemmet. Kalkstenen är en porös sten som kräver lite extra underhåll för att hållas fin över tid, men tar man hand om den har man en klassisk och tidlös bänkskiva att njuta av under många år framöver.

Filter

Materials
Priser
kr -
Färg

Visar alla 2 resultat

MÅTTBESTÄLL KALKSTEN HOS OSS

Vi har lång erfarenhet och arbetar ständigt för att du som kund ska bli riktigt nöjd med din nya kalkstenskiva. Vi är därför glada över att kunna erbjuda måttbeställda kalkstenskiva, anpassade efter ditt unika kök. 

Vi har inga mellanhänder utan levererar din kalksten direkt från tillverkarna. På så sätt kan vi erbjuda våra kunder stenar av hög kvalitet till ett bra pris.

KALKSTENSKIVOR HAR SMÅ MIKROSKOPISKA HÅL I YTSKIKTET

Att kalksten har små, små hål i sig gör det till en mer porös och känslig sten. Det är en av de mest utmärkande egenskaperna för kalksten. Den absorberar helt enkelt vätskor och andra yttre påfrestningar mer än vad andra hårdare stenar gör.
Det är dock inget att låta sig avskräckas av, sköter du din kalksten kommer du kunna njuta av den under många år framöver. 

Vårt mål är att erbjuda en sten med så få hål som möjligt för att kunna leverera en så motståndskraftig sten vi bara kan. En helt hålfri sten kan vi inte erbjuda eftersom det helt enkelt inte förekommer naturligt.

VARJE STEN ÄR UNIK

Kalksten är en natursten vilket gör att varje sten är unik och skiljer sig åt i både mönster och färgton. Vi får in nya partier sten varje månad men det vi levererar till dig skärs alltid ur samma block. 

Våra stenar uppfyller EU:s och Svenska Stenindustriförbundets normer och vi strävar alltid mot att leverera en högre kvalitet än det som föreskrivs av normerna. Om du önskar se fler bilder på kalkstens färg och mönster kan du kontakta oss så ordnar vi det.

PRISER PÅ VÅR WEBBPLATS

Webbplatsen visar endast ett exempel på pris, det faktiska priset kan förändras till exempel om tillverkaren höjer sina priser eller om marknadssituationen förändras. Det slutgiltiga priset bör alltid bekräftas med en säljare. När priset har godkänts tillsammans med ritningen och stenen har satts i produktion, kan priset inte ändras. Det är en specialtillverkad produkt som skapas baserat på ett överenskommet pris.

GARANTERAD KVALITET

Kvalitet är A och O för oss och genom våra regelbundna kvalitetskontroller kan vi alltid säkerställa hög kvalitet på våra produkter. Vi granskar alla stenar från stenbrottet till fabriken. Alla steg i processen observeras för att säkerställa att vi kan leverera produkter av högsta kvalitet.

TA HAND OM DIN KALKSTEN

Som du redan har läst är kalksten en lite känsligare sten och det krävs därför att man tar hand om och vårdar stenen. Detsamma gäller för de flesta naturstenar. Det enklaste sättet att hålla marmorn fin är att torka upp fläckar direkt så att de inte hinner absorberas. 

Därtill rekommenderas att man 1-2 gånger per månad behandlar ytan med ett vårdande medel. Genom denna rutin kommer din marmor hålla sig vacker länge.

SNABBA LEVERANSER

Vi svarar på din förfrågan inom kort och när du valt din sten levererar vi den i regel inom 1-2 veckor. Att du som kund är nöjd är vår prioritet och vi vill därför alltid ge snabb och bra service. För att du ska känna dig extra trygg och nöjd erbjuder vi lång garanti både på produkten och tjänsten.