fbpx

HUR VI MONTERAR DISKHON?

Tack för att du läser vår blogg och visar intresse för vår verksamhet.

Många kunder undrar hur vi monterar diskhon eftersom det ingår i installation av bänkskivan.

Varje företag har sina egna tekniker och arbetsmetoder. Det viktigaste för oss är att slutresultatet har hög kvalitet och diskbänken håller i många år utan problem.

Vi har installerat stenbänkskivor sedan 2000 och använt olika tekniker under tidens gång men så småningom har vi kommit fram till en metod som vi tycker är mest effektiv.

Nämligen monterar vi diskhon alltid hos kunden eftersom på sådant sätt sparar vi kundens pengar och minskar risken för skador på stenskivan och diskhon.

Hur sparar vi kundens pengar?

Om vi monterade diskhon redan i fabriken, skulle transportkostnader öka eftersom då måste vi ha en separat lastpall för varje kök. Nu kan vi frakta stenar för 5-8 kök i samma last medan om diskhoarna vore monterade skulle vi kunna frakta stenar för bara två kök åt gången. Det skulle medföra avsevärt högre transportkostnader. Vi installerar 4-6 kök per dag och kör långa sträckor. Ibland kör vi ca 600 km på en dag. Om diskhoarna monterades på stenbänkskivan i fabriken då skulle vi hinna med bara hälften av arbetet vilket skulle resultera i ett högre pris. Optimerad logistik är en viktig del i att vi kan erbjuda ett bra pris till kunden.

Hur minskar vi risken för skador?

Om diskhon monteras i fabriken, skulle det finnas en större risk att diskhon blir skadad under transporten.

Dessutom kan olika problem uppstå före och under installationen av stenen. T ex om stenen pga den monterade diskhon inte får plats i hissen och vi måste bära upp stenen längs smala och slingrande trappor, kan diskhon fastna någonstans och bli skadad.

Det händer också ganska ofta att vi är tvungna att skjuta stenskivan längs köksmöblerna för att få den på plats. I sådant fall skulle diskhon stå i vägen, så den enda utvägen blir att montera den tillfälligt loss ur bänkskivan. Det skulle innebära både extraarbete och risken att diskhon deformeras, i värsta fall så att den inte går att montera på sin plats igen.

Hur monterar vi diskhon?

Vi monterar alltid diskhon efter att ha installerat stenbänkskivan. Tekniken är enkel: i fabriken borras hål runt diskhon och metallpluggar limmas i stenen.

När stenbänkskivan har installerats limmar vi diskhon på stenen och fäster den med skruvar och speciella fästen. Självklart är det viktigt att följa tillverkarens anvisningar.

Efter monteringen av diskhon måste limmet torka det antal timmar som anges i limmets bruksanvisning. Torkningstiden brukar vara någonstans mellan 24-48 timmar. Först då kan VVS-arbeten påbörjas för att koppla diskhon till avloppet och kranen till vattenledningarna.

 

Tack för att du visade intresse för vårt arbete. Vi gör alltid vårt bästa för att säkerställa bästa service och kvalitet.

Bästa hälsningar

Stoneks Team

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Most Popular

Categories

On Key

Related Posts